Romeinen en Friezen bij kasteel Brederode!

Dit jaar is het 2000 jaar geleden dat de Romeinen in Velsen een havenfort bouwden, Castellum Flevum genaamd. Het jubileumjaar wordt gemarkeerd met diverse activiteiten in de gemeente Velsen.

Legionairs burgers en inheemse Friezen
Op zaterdag 8 augustus wordt voor het publiek een speciaal ‘Romeinen enRomeinen Friezen-evenement’ bij kasteel Brederode gehouden. Er zijn echte legionairs, burgers en inheemse Friezen aanwezig en er worden tal van demonstraties gegeven, waaronder exercities, boogschieten en koken. Ook zijn er diverse kinderactiviteiten. Ontdekt en beleef het dagelijks leven van Romeinen en Friezen!

Panorama Magnum Vivens
Geniet tijdensUitzicht vanaf Castellum Flevum over de haven het evenement van het uitzicht vanaf Castellum Flevum over de haven. Het originele Romeinse uitzicht is voor het eerst in 2000 jaar weer levensgroot te zien.

Locatie
Het evenement ‘Romeinen en Friezen’ wordt op zaterdag 8 augustus naast de ruïne van Brederode, Velserenderlaan 2 in Santpoort-Zuid, gehouden en duurt van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Zie ook: www.2000jrromeineninvelsen.nl